מחזקים את הגוף והנפש: מה הקשר בין פעילות גופנית לדיכאון?

אם אתם מרגישים מדוכדכים וחסרי אנרגיה ייתכן שאתם סובלים מדיכאון. דיכאון יכול לגרום לכם להרגיש כאילו אתם במדרון תלול ובלתי נגמר, המשפיע על העבודה, חיי החברה ומערכות היחסים שלכם. אבל אל דאגה, ישנן מספר דרכים לטפל בדיכאון, ואחת מהן היא פעילות גופנית! פעילות גופנית מעוררת שחרור של אנדורפינים ויכולה להפחית הורמוני סטרס כמו קורטיזול. זה יכול לשפר את מצב הרוח ולהפחית את הסימפטומים של דיכאון. אז, בואו נבדוק את הקשר בין פעילות גופנית ודיכאון בפירוט רב יותר.

הקשר בין פעילות גופנית לדיכאון

חשוב לדעת שפעילות גופנית סדירה יכולה לשפר את מצב הרוח ולהפחית את תסמיני הדיכאון. היא מעוררת שחרור של חומרים כימיים הנקראים אנדורפינים אשר גורמים לתחושה טובה בגוף. האנדורפינים יוצרים מדע עם קולטנים במוח, ומגע זה מסייע בשיכוך כאבים ובשיפור מצב הרוח. פעילות גופנית יכולה גם להפחית את רמות הורמוני הלחץ, כגון קורטיזול, ולהגדיל את רמות המוליך העצבי סרוטונין, הקשור לתחושות של רווחה ואושר. היא יכולה גם להגביר את ההערכה העצמית, להביא לאינטראקציה חברתית ולהסיח את הדעת ממחשבות שליליות.

סוגים של פעילות גופנית

ישנם סוגים רבים של פעילות גופנית שאתם יכולים לעשות כדי להפחית את תסמיני הדיכאון. לא צריך לרוץ מרתונים או לבלות את כל היום בחדר הכושר כדי ליהנות מהיתרונות של פעילות גופנית. כל פעילות שמעלה את הדופק וגורמת לכם להרגיש טוב יכולה להועיל. הינה כמה דוגמאות:

  • הליכה: הליכה היא פעילות בעלת השפעה מועטה יחסית, אך ניתן לעשות אותה בכל מקום ובחינם. התחילו בהליכות קצרות והגדילו בהדרגה את משך הזמן והאינטנסיביות.
  • ריקוד: ריקוד הוא לא רק כיף, אלא גם דרך נהדרת להעלות את קצב הלב ולשפר את מצב הרוח. אתם יכולים להצטרף לחוג ריקוד או לרקוד בבית למנגינות האהובות עליכם.
  • יוגה: יוגה משלבת תנוחות פיזיות עם שליטה בנשימה ומדיטציה. היא עוזרת להפחית תסמינים של דיכאון וחרדה.
  • אימוני כוח: הרמת משקולות, גומיות התנגדות או אימוניTRX  יכולים להיות מעולים נגד דיכאון.

פעילות גופנית מספקת

כמות הפעילות הגופנית הנדרשת כדי לשפר את מצב הרוח ולעזור בהתמודדות עם הדיכאון שמשתנה מאדם לאדם. עם זאת, הנחיה כללית היא לשאוף לפחות ל-30 דקות של פעילות בעצימות בינונית שלוש פעמים בשבוע לפחות. פעילות בעצימות בינונית היא כל פעילות שמגבירה את קצב הנשימה הרגיל שלכם אבל לא משאירה אתכם חסרי נשימה. אם 30 דקות של פעילות נראה לכם יותר מדי, ניתן להתחיל ב-10 דקות ובהדרגה לעלות. זכרו, כל פעילות עדיפה על היעדר פעילות. המפתח הוא למצוא משהו שאתם נהנה ממנו ויכולים לדבוק בו.

שילוב פעילות גופנית עם פסיכותרפיה

בעוד שפעילות גופנית יכולה להיות דרך יעילה לטיפול בדיכאון, היא אינה תחליף לטיפול מקצועי. פסיכותרפיה, הידועה גם בשם טיפול בשיחה, היא אחת הדרכים הרבות לטיפול בדיכאון ויעילה ביותר. פסיכותרפיה כוללת שיחה עם איש מקצוע בתחום בריאות הנפש על המחשבות, הרגשות וההתנהגויות שלכם ופיתוח כישורי התמודדות עם קשיים ושיפור איכות החיים.

שילוב של פעילות גופנית עם טיפולי פסיכותרפיה יכול להיות דרך טובה לטפל בדיכאון. למעשה, סוברים כי פעילות גופנית יכולה לשפר את ההשפעות של פסיכותרפיה. פעילות גופנית יכולה לשפר את התפקוד הקוגניטיבי, להגביר את ההערכה העצמית ולהפחית תסמינים של חרדה ודיכאון. זה יכול לעזור לכם להתרכז בטיפול הפסיכותרפי ולהפיק ממנו יותר.

חשוב לדבר עם הרופא המטפל לפני תחילת תוכנית אימונים חדשה, במיוחד אם אתם סובלים ממצב רפואי או נוטלים תרופות. הרופא שלכם יכול לעזור לקבוע את הסוג והכמות המתאימים של פעילות גופנית עבורכם.

לסיכום 

פעילות גופנית היא כלי רב ערך בטיפול בדיכאון והיא מביאה לשיפור במצב הרוח ובהגברת ההערכה העצמית. חשוב למצוא פעילות שאתם נהנים ממנה ויכולים לדבוק בה. עם זאת, פעילות גופנית אינה תחליף לטיפול מקצועי. שילוב פעילות גופנית עם פסיכותרפיה או צורות אחרות של טיפול הוא רב עוצמה בהתגברות על דיכאון. עם התמיכה והמשאבים הנכונים, אתם יכולים להתגבר על הבעיה ולחזור לעצמכם במהרה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

שאלות? אנחנו כאן לענות

מאמרים נוספים באותו נושא

נגישות