בירה היא אחד המשקאות הפופולריים ביותר בעולם והיא אהובה על רבים בזכות טעמה הייחודי והמרענן. למרות הפופולריות שלה ברחבי העולם כולו, יצא לה שם רע בכל הנוגע לבריאות. אדם שנוהג לשתות בירה בקביעות לעיתים נחשב לאדם לא בריא שאף מזלזל בבריאותו, אך מתברר שמלבד היותה טעימה, לבירה יש גם יתרונות בריאותיים מפתיעים. אז האם בירה בריאה? בואו נצלול לעומק ונבין מדוע שתיית בירה במידה יכולה להיות בעלת השפעה חיובית על בריאותנו.
מרכיבים מזינים בבירה
אף על פי שרבים חושבים על בירה כמשקה ריק מבחינה תזונתית, נראה שהיא מכילה רכיבים מזינים רבים שיכולים לתרום לבריאות הגוף. אז האם בירה בריאה? בואו נבדוק יחד.
נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים חיוניים
בירה עשירה בנוגדי חמצון כמו פוליפנולים, הנלחמים ברדיקלים חופשיים ועוזרים במניעת נזקי חמצון בתאים. היא מכילה גם ויטמינים חיוניים כמו ויטמיני B המסייעים בתהליכים מטבוליים בגוף, וכן מינרלים כמו מגנזיום, אשלגן וסיליקון התורמים לבריאות העצמות. שתיית כוס בירה מדי פעם יכולה לספק לגוף מנה בריאה של חומרים מזינים אלו.
השפעה חיובית על בריאות המעיים
מחקרים הראו כי בירה יכולה להשפיע לטובה על בריאות מערכת העיכול. היא מכילה תרכובות פרה-ביוטיות המזינות את החיידקים הטובים במעיים ומקדמות איזון במיקרוביום המעי. בירה עשויה גם להפחית דלקות במערכת העיכול ולשפר את ספיגת הברזל במזון. אז אם השתכנעתם עד כאן ביתרונות הבריאותיים של הבירה, היכנסו אל אתר טופר – www.t.co.il וחפשו את הבר או הפאב הקרובים לביתכם. שתפו את החברים שלכם ביתרונות הבריאותיים וצאו לחגוג יחד.
השפעה חיובית על בריאות הלב
שתייה מתונה של בירה עשויה להועיל גם לבריאות הלב. הבירה מכילה תרכובות כמו פוליפנולים ואלכוהול בריכוז נמוך, שיכולים לסייע בהעלאת רמות הכולסטרול הטוב (HDL) ובהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. כמו כן, נמצא כי שתייה מבוקרת עשויה לתרום לשיפור זרימת הדם ולהפחתת קרישי דם ובכך להפחית את הסיכון לשבץ. עם זאת, חשוב לזכור כי צריכה מופרזת עלולה להשפיע בכיוון ההפוך ולהזיק לבריאות הלב.
בירה ותפקוד קוגניטיבי
צריכה מתונה של בירה עשויה לתרום גם לבריאות המוח. נוגדי החמצון והתרכובות המצויות בבירה עשויים לסייע בהגנה על תאי המוח מפני נזקי חמצון, אשר עלולים להוביל למחלות ניווניות כמו אלצהיימר ודמנציה. בנוסף, נמצא כי צריכה מתונה של בירה עשויה לשפר את זרימת הדם למוח, דבר שתורם לריכוז ולזיכרון. עם זאת, צריכה מופרזת של אלכוהול גורמת להשפעה הפוכה ועלולה לפגוע בתפקודים קוגניטיביים ובבריאות המוח לטווח הארוך, ולכן חשוב לשתות באחריות.
שתיית בירה במידה
חשוב לשתות בירה בהתאם להמלצות ולהימנע מצריכה מופרזת. נבין כמה בירה בריאה מומלץ לצרוך וכיצד לשמור על הרגלי שתייה בריאים.
קלוריות ומשקל
בירה מכילה קלוריות רבות מפחמימות ואלכוהול, ולכן צריכה מוגזמת עלולה לגרום לעלייה במשקל. עם זאת, שתייה מתונה של בירה (כוס אחת ליום לנשים ושתיים לגברים) לא צפויה להשפיע משמעותית על המשקל. בחירה בבירות דלות קלוריות והקפדה על כמויות סבירות יאפשרו ליהנות מבירה בריאה מבלי לפגוע בשמירה על המשקל.
סיכונים בצריכה מופרזת
חשוב מאוד להכיר בסיכונים הכרוכים בשתיית יתר של אלכוהול. צריכה מוגזמת של בירה עלולה להזיק לכבד, להגביר סיכון למחלות לב, להחמיר דיכאון וחרדה ולפגוע בשינה ובריכוז. כמו כן, שתייה בכמויות גדולות עלולה להוביל להתנהגויות מסוכנות ולהתמכרות. יש תמיד לשתות במתינות ובאחריות.
כמה בירה מומלץ לשתות?
אז כיצד ניתן ליהנות מבירה בריאה בצורה בטוחה? להלן כמה טיפים וכללי אצבע לשתייה נבונה של המשקה האהוב. ההמלצה הכללית היא לא לחרוג מכוס בירה אחת ליום לנשים ושתיים לגברים. אין לשתות יותר מ-5 כוסות בירה בשבוע. כמויות גדולות יותר עלולות להזיק לבריאות ולהגדיל סיכונים שונים. עדיף לשלב בין ימי שתייה לימים ללא אלכוהול, ולהקפיד על ימי הפסקה בין אירועים הכוללים שתייה מרובה.
- בכל פעם ששותים בירה, חשוב לאכול ארוחה מזינה ולשתות הרבה מים לצידה.
- רצוי להימנע משתייה על בטן ריקה.
- יש לשתות לאט, בלגימות קטנות, ולא לנסות לסיים כוסות במהירות.
- כדאי להתחיל עם בירה בעלת אחוז אלכוהול נמוך יותר.
- הקפידו לא לשתות ולנהוג, ותמיד דאגו לחבר תומך שיוכל לסייע במקרה הצורך.
- חשוב גם לזהות סימנים מוקדמים לשתייה מופרזת ולדעת מתי להפסיק.
אז בפעם הבאה שאתם מתכננים מפגש חברתי בפאבים בתל אביב, ברים בראשון לציון, או מסיבה בבאר שבע, זכרו שבירה יכולה להיות בחירה סבירה כשצורכים אותה בתבונה. אתם יכולים ליהנות מהטעם, מהחברה ומהיתרונות הבריאותיים של הבירה, כל עוד שומרים על מינון מתון.
סיכום
בירה היא הרבה יותר מסתם משקה חברתי – היא מכילה רכיבים מועילים שיכולים לתרום לבריאות הגוף, כולל נוגדי חמצון, מינרלים חיוניים והשפעות חיוביות על הלב והמעיים. עם זאת, כמו בכל דבר, המינון הוא המפתח. צריכה מתונה ואחראית תאפשר לכם ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של בירה בריאה בלי לסכן את בריאותכם. אז בפעם הבאה שאתם שותים כוס בירה, עשו זאת בהנאה, אך גם בתבונה.