איך אפשר לטפל בבריחת שתן?

אם גם אתן סובלות מבריחת שתן, יכול להיות בזמן שיעול או צחוק או סתם פעולה מאמצת, אל תרגישו בושה. בריחת שתן, או דליפת שתן, ידועה בכולם הרפואה כבעיה נפוצה מאוד אצל נשים. בין אם אתן צעירות או מבוגרות, ובין אם בורח לכן מעט או הרבה שתן, תדעו שזו לא בושה ושניתן לטפל בבעיה. במאמר זה נסביר מהי בריחת שתן, מה הסיבות לה וכיצד ניתן לטפל בזה. אז המשיכו לקרוא ודעו שאתן לא לבד.

מהי בריחת שתן?

בריחת שתן, או בשמה הרפואי דליפת שתן, היא אובדן שתן בלתי רצוני שקורית במהלך התאמצות של אזור הבטן, למשל בזמן שיעול או צחוק, והיא יכולה לפגוע בנשים צעירות, בנשים בגיל הבלות ובנשים מבוגרות. אצל נשים מבוגרות יש תופעה נוספת של בריחת שתן שמתייחסת למצב שבו יש תכיפות למתן שתן והשתנה מרובה. כמחצית מהנשים סובלות ממצב זה, אך רבות מהן מרגישות בושה ולא מטפלות בבעיה, ומתמודדות איתה לבדן. כמות השתן שבורחת היא לא קבועה, יש פעמים שבורחות רק טיפות שתן אחדות ויש ששלפוחית השתן מתרוקנת.

הגורמים לבריחת שתן

ישנם גורמים רבים לבריחת שתן אצל נשים והנפוץ ביותר הוא הגיל. נשים מבוגרות יותר נוטות לסבול מהבעיה. גורם נוסף הוא מספר הלידות, ואופיין, שעברה האישה. סביר שנשים שעברו הריונות מרובים ולידות עם מכשירים יסבלו יותר מבריחת שתן. גם מחלות רקע הן גורם התורם לבעיה. נשים בדרך כלל נמנעות מטיפול בבעיה ודבר זה פוגע באיכות החיים שלהן. בהרבה מהמקרים הן בוחרות לא לנסוע לטיולים מחוץ לעיר או לא להשתמש בתחבורה ציבורית, כיוון שהן חוששות שיחוו בריחת שתן. אך יש פתרון מעולה לבעיה זו: תחתונים לבריחת שתן למבוגרים מאפשרים לנשים מבוגרות שסובלות מבריחת שתן לטייל ולנסוע ללא חשש או בושה. הם צמודים לגוף ומרגישים ממש כמו תחתונים רגילים, והם בעלי יכולת ספיגה גבוהה.

איך אפשר לטפל?

טיפולים שונים אפשריים כשמדובר בבריחת שתן, והם תלויים בסיבות לבריחת השתן.

  • שינוי באורח החיים: טיפול זה מיועד למקרים שבהם חומרת הבעיה היא קלה יחסית. מדובר בקביעת זמנים להטלת שתן, שינויים תזונתיים ופעילות גופנית קלילה וסדירה. בנוסף, תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן מסייעים בשליטה בשרירים השולטים במתן שתן, ולכן חשוב לתרגל פתיחה וסגירה של שרירים אלה.
  • טיפול תרופתי: נטילת תרופות כמו אסטרוגן עוזר בשליטה במתן שתן ובשיפור התכיפות והדחיפות שלו. תרופות נוספות יכולות לעזור במניעת ההתכווצות הלא רצונית של שרירי שלפוחית השתן ובכך למזער את הדחף הגובר להטיל שתן.
  • טיפול כירורגי: טיפול כירורגי שמור למטופלות שאצלן הבעיה חמורה ביותר. יש אפשרות לבצע טיפול זעיר-פולשני או ניתוח מורכב, וההחלטה באיזה לבחור תלויה ברופא המטפל ובפציינטית. אומנם טיפולים אלה הוכחו כמועילים אך כמו בכל ניתוח, קיימים סיכונים.

לסיכום

בריחת שתן היא בעיה נפוצה אצל נשים צעירות ומבוגרות כאחד. הגורמים לה יכולים להיות גיל, הריונות ולידות ומצבים בריאותיים שונים. חשוב שתדעו שיש טיפולים ושאתן לא צריכות להתמודד עם הבעיה לבד. שימוש בתחתונים סופגים למבוגרים זו אפשרות מעולה למי שרוצה לטייל מבלי לפחד מבריחת שתן. קיימים גם טיפולים נוספים שכוללים תרגולים של שרירי רצפת האגן, טיפולים תרופתיים ואפילו ניתוחים. זכרו שזו לא בושה לסבול מבריחת שתן ושאתן לא לבד בזה. בעזרת הטיפולים שדוברו במאמר גם אתן יכולות ליהנות מהחיים ללא חשש או בושה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

שאלות? אנחנו כאן לענות

מאמרים נוספים באותו נושא

נגישות